EVENIMENTE

GALA BURSIERILOR CONSILIUL JUDETEAN CONSTANTA EDITIA VII

  • 18 Aprilie 2018
  • Adaugat de

Gala bursierilor Consiliului Judetean Constanta" - eveniment organizat cu ocazia incheierii ciclului liceal de patru ani (inceput in anul scolar 2014-2015), pentru elevii ce au beneficiat de bursele de merit oferite de Consiliul Judetean Constanta, in cadrul "Programului de burse pentru elevii din mediul rural".

Consiliul Judetean Constanta prin HCJC nr. 291/17.12.2007, a instituit programul privind acordarea unor burse lunare elevilor din clasele V - VIII din unitatile de invatamant din mediul rural, clasati pe locurile I, II, III la invatatura precum si premierea primilor trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet, care promoveaza examenul de admitere in liceele din judetul Constanta, curs de zi.

Potrivit programului, primii trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet, care promoveaza examenul de admitere in liceele din judetul Constanta, curs de zi, vor primi burse lunare. Pentru a primi bursa pe perioada celor patru ani de studiu liceal, elevii trebuie sa obtina o medie generala semestriala, cel putin egala cu media 8.00

Beneficiarii burselor de liceu, sunt identificati dupa listele de repartizare computerizata in liceele publice, afisate de Inspectoratul Scolar Judetean Constanta si aprobate de Centrul National de Admitere in licee.

Programul de burse pentru elevii din mediul rural initiat de Consiliul Judetean Constanta reprezinta o masura de sprijinire a elevilor cu rezultate bune la invatatura, bursele reprezentand un instrument eficient impotriva fenomenului de abandon scolar, atat de raspandit in mediul rural. Bursele sunt destinate achizitionarii de obiecte si materiale necesare participarii la actul scolar (echipament scolar, uniforme, manuale etc.).

Programul a inceput in 2008, beneficiari fiind elevii cu rezultate bune la invatatura - valoarea totala a burselor acordate in perioada 2008 - 2018 este de 22.000.000 lei.

Au fost acordate burse primilor trei elevi din fiecare clasa de ciclu gimnazial - precum si primilor trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet care promoveaza examenul de admitere in liceele din judetul Constanta, curs de zi, incepand din anul 2008 - pentru 1487 elevi anual si ajungand in anul 2018 pentru 2.300 elevi anual.

In anul scolar 2014-2015, a avut loc premierea primilor trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet, care au promovat examenul de admitere in liceele din judetul Constanta, curs de zi, premiere ce s-a transformat in bursa pe parcursul celor patru ani de studii liceale pentru 300 elevi proveniti din cele 100 unitati scolare din mediul rural din judetul Constanta.

La sfarsitul anului scolar 2017-2018 avem a saptea generatie absolventa de liceu, care a primit burse in cei patru ani de studiu, fiind vorba despre 190 elevi din clasele a-XII-a ramasi bursieri in cadrul Programului de burse pentru elevii din mediul rural".

In cadrul festivitatii de premiere elevii bursieri din clasele a XII-a, vor primi bursele pentru patru luni an scolar 2017-2018, burse ce se ridica la valoarea de 82.600 lei.

Elevii care primesc astazi burse, au fost calificati intre primii trei elevi din fiecare clasa de ciclu gimnazial, cand ei erau in clasa a-V-a in anul scolar 2010-2011, clasa a-VI-a in anul scolar 2011-2012, clasa a-VII-a in anul scolar 2012-2013 si clasa a-VIII-a in anul scolar 2013-2014, precum si intre primii trei elevi din fiecare unitate scolara din mediul rural din judet, promovand examenul de admitere in liceele din judetul Constanta, curs de zi, in anul scolar 2014-2015.