EVENIMENTE

PROGRAMUL ZILEI ADOLESCENTULUI, 13.05.2018 LA CENTRUL MULTIFUNCTIONAL EDUCATIV PENTRU TINERET JEAN CONSTANTIN11.30- 12:30 SPECTACOL COREGRAFIC, sustinut de elevi din clasele V- X. 13.00- 14.00 VIATA MEA E MUZICA! Spectacol sustinut de elevi interpreti din clasa a IX-a, specialitatea muzica: Dumitrescu Andreea, Lucan Denisa-Stefania, Danci Teodor, Ilie - Baranga Andra Maria; Banica Maria.

15.30- 16.30 Va invitam la teatru! 22 de elevi de la sectia Arta Actorului, indrumati de d-na prof. univ. dr. Enache Daniela, vor prezenta piesele de teatru: Caragiale - o masca" si ,Eu vad cu inima" "( spectacol prezentat in programul "Te vad, te aud!" ).

Ora 17.00 Discutie pe tema "Adolescenta intre real si virtual", discutie coordonata de specialisti ai Centrului Judetean de Resurse si Asistenta Educationala Constanta. Participa oameni de cultura, psihologi si elevi.

Ora 18.00 "Online, Shakespeare online!", spectacol sustinut de Trupa Lui's Art Spectacolul are un scenariu si o abordare care au adresabilitate directa catre generatia tanara, firul epic al spectacolului fiind pigmentat cu abordari tehnologice actuale.

Plecand de la povestea celor patru tineri din piesa lui William Shakespeare "Visul unei nopti de vara", textul vorbeste despre evolutia tehnologiei si a informatizarii in raport cu sentimentul iubirii la tinerii indragostiti. Patru adolescenti din contemporan, exponenti ai generatiei Y, ajung sa-si piarda siguranta realitatii si a certitudinii imediate in detrimentul mirajului oferit de realitatea virtuala. Cei doi baieti si doua fete se departeaza de realitate, "furati" de magia online-ului, la fel cum Helena, Hermia, Demetrius si Lysander au cazut prada vrajilor irealului Puck.

Tinerii se lasa din ce in ce mai usor influentati si partizanati ca audienta de catre social media, situatie care conduce la conflicte aprinse din cauza temei principale, iubirea.

Textul vorbeste despre pierderea loialitatii fata de idealuri, despre flexibilitatea aparenta a luarii deciziilor in functie de oferta agresiva si uneori coplesitoare oferita de mediul online, astfel incat conflictele sociale si ideologice ating de multe ori cote de paroxism.

O poveste despre inceputurile iubirii in lumea actuala, cand totul se datoreaza impulsului de moment, o poveste despre raportul iubire reala versus iubire online, o analiza a adolescentei contemporane supusa transformarilor imediate ale tehnologiei, o poveste shakespeariana traita in social-media printre click-uri, like-uri, share-uri, intr-o epoca post-truth, aspecte care fac trimitere la latura psihologica si sociala a textului.

Firul dramatic reprezinta o cercetare succinta a societatii de astazi, atat online, cat si offline, scotand in evidenta conflictele cauzate de antiteza dintre gandirea adolescentilor si cea a adultilor. Paralela dintre cele doua lumi da nastere la o radiografie cu iz shakespearian a transformarii psihologice a generatiei tinere. Din distributie fac parte actorii Georgiana Rusu, Alina Mantu, Alexandru Medveghi si Iulian Marinescu. .