EVENIMENTE

NU SUNT FAIMOS DAR SUNT AROMAN

  • EVENIMENT IN DATA DE 29 APRILIE 2018
  • Adaugat de

Au trecut 5 ani de la lansarea in cinematografe a filmului "Nu sunt faimos dar sunt aroman". In acest interval, filmul a fost prezentat cu succes in Romania, SUA, Albania, Macedonia, Austria si Republica Moldova, Franta si Germania.

In Germania a fost selectat la European Minority Festival, ce are un motto demn de men?ionat: "Filme mari ale popoarelor mici". "Nu sunt faimos dar sunt aroman" este pe locul 5 in Box Office-ul filmelor romanesti din Romania in 2013.

Filmul a participat la numeroase festivaluri interne si internationale si a obtinut premii importante: Best Balkan Spirit, la Balkan Film and Food Festival, Pogradec, Albania, 2014; Premio "Unica", la Babel Film Festival din Sardinia, Italia, 2013, pentru cea mai buna reprezentare a unei minoritati lingvistice intr-un film; Premiul pentru debut in regie de film - Clacheta de aur - acordat lui Toma Enache de Uniunea Autorilor si Realizatorilor de Film din Romania, in 2013, pentru "Nu sunt faimos dar sunt Aroman"; Premiul pentru originalitate in promovarea identitatii culturale la Festivalul International de Film Etnografic "FIFE Zlatna 2014". Dupa premiera istorica din SUA, primarul New York-ului a proclamat ziua de 5 iunie drept Ziua prezervarii culturii vlahe/armanesti in orasul respectiv.

INTRAREA ESTE LIBERA IN LIMITA LOCURILOR DISPONIBILE